top of page
Search

Gods plan voor je leven.

"Want Ik weet welke plannen Ik voor u heb,’ zegt de Here. ‘Met deze plannen heb Ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven. Jeremia 29:11"Elk begin van het nieuwe jaar heeft een ieder zo zijn of haar goede voornemens.

Er is niks mis met goede voornemens, simpelweg zijn voornemens de intentie die iemand heeft om bepaalde stappen te ondernemen. Echter zullen onze plannen niet uitkomen slechts met goede voornemens. Het is belangrijk dat wij duidelijk een visie hebben en een duidelijk doel hebben voor ons leven.


"Net zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan die van u. Evenzo zijn mijn gedachten hoger dan de uwe. " Jesaja 55:9


In dit stuk lezen wij dat God totaal andere gedachten over ons heeft die wij vandaag de dag over onszelf hebben.

Hoe weten wij nu of onze plannen en verlangens wel in lijn staan met de plannen die God voor ons leven heeft? Door deze periode van gebed, vasten en het woord van God toe te passen krijgen wij inzicht en onderscheid tussen wat wij 'willen' en wat wij daadwerkelijk 'nodig hebben'.

Dat weet onze hemelse Heer als geen ander, dus betrek Hem in dit proces.


Elk jaar doe ik door middel van drie simpele stappen.

Ik Bid voor richting, Ik Plan mijn leven en ik Voer het uit!


Ik schrijf mijn (algemene) verlangens en visie op die God mij laat zien voor mijn leven.

vervolgens ga ik nauwer kijken naar hoe mijn leven eruit ziet en hoe ik het plan of visie van God ook daadwerkelijk kan verwezenlijken.


UITDAGING:

Stap 1.

Ik kijk naar mijn leven. Ik stel mezelf de volgende vragen.

Welk seizoen ben ik nu in mijn leven?

Welke verschillende rollen en of taken heb ik in dit seizoen in mijn leven? (bv. moeder, echtgenoot, ondernemer etc.)


stap 2.

Welke verantwoordelijkheid vragen deze rollen van mij? Welke acties moet ik dagelijks ondernemen om deze rol zo goed mogelijk te vervullen.

Wie moet ik worden om deze rollen/taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen? (denk hierbij aan je gewoontes, dag routines?)


Stap 3.

Hoe vertaald dit zich in mijn dagelijks leven?

Maak hier een een plan van.


bv. Mijn visie is dat ik structuur wil en stabiliteit wil in mijn gezin leven.

Ik ben een moeder, mijn rol is om te zorgen dat ik goed voor mezelf zorg vaak is dit het laatste wat wij doen :-), zorgen dat mijn huishouden aandacht krijgt, mijn kinderen de nodige aandacht krijgen wat school betreft en mijn betrokkenheid in hun dagelijkse leven. Als ik een man hebt dat ik daar goede afspraken maak met mijn gezin man en kinderen aangaande taakverdeling voor een duidelijk structuur in en om het huis. Quality tijd inplan. etc. etc.Wanneer je op deze manier je plannen en doelen stelt blijf je dicht bij wie je bent en waar je voor staat.


Succes!!!

53 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page